16. SPOT 10. do 12. april 2019

16. SPOT – Sežanski Podjetniško Oglaševalski Tabor. Udeleženci tabora so dijaki 4. letnika programa ekonomski tehnik in 3. letnika gimnazije (kreativno podjetništvo). Tabor poteka na Višji strokovni šoli v Sežani, od 10. do 12. aprila 2019, s pestrim programom, ki zajema zanimiva predavanja in delavnice ter obisk Slovenskega Oglaševalskega Festivala – SOF 2019. Organizatorke in mentorice so prof. Lilijana Fabris, prof. Maja Prešeren, prof. Mojca Železnik Buda in prof. Patricija Kastelic Volf.

Prvi dan SPOT-a se je pričel ob 8. uri na Višji strokovni šoli. Profesorice so dijakom najprej predstavile program in jim razdelile naloge. Tema letošnjega SPOT-a je bila ”DIGITALNI PREMIKI”. 

Sledilo je predavanje profesorja Sama Oniča na temo vizualna komunikacija. Dijake je seznanil o tipografiji, barvah, tehniki za izdelovanje oglasov ter jim predstavil številna oglasna sredstva. Sledile so delavnice. Izdelati so morali plakate na temo ekološkega ozaveščanja. Prvi dan se je zaključil z zanimivim predavanjem diplomirane filmske in televizijske producentke Zale Opare. Predavala  je o reklamni in filmski produkciji.

Naslednji dan so se dijaki ob 9. uri odpravili v Portorož na 28. SOF (Slovenski oglaševalski tabor), ki se je odvijal v hotelu Kempinski. Tam so si ogledali različna oglaševalska dela in se udeležili predavanja, ki sta ga vodila Denis Avdić in Nik Goodman. Popoldne je sledilo predavanje Mojce Prešeren, univ. dipl. komunikologinje. Predavala je o temi »Digitalni premiki«. Tudi sami so se preizkusili v oblikovanju plana oglasov in pridobili veliko novih izkušenj.

Zadnji dan SPOTa so dijaki zaključili vse naloge in jih na koncu predstavili sošolcem in mentoricam.