14. SPOT 6., 10. in 11. april 2017

14. SPOT (Sežanski Podjetniško Oglaševalski Tabor), štirinajsti zapovrstjo, je za dijake 4. letnika programa ekonomski tehnik potekal na Višji strokovni šoli v Sežani, 6., 10. in 11. aprila 2017, pod mentorstvom profesoric Lilijane Fabris in Mojce Železnik Buda.

V četrtek, 6. aprila, so se ob osmi uri zbrali in dijake seznanili s cilji in nalogami. Tema letošnjega SPOTa je bila »SPOT gre na splet«. Ob deveti uri so se odpravili v Portorož na 26. SOF (Slovenski Oglaševalski Festival), ki se je odvijal v prestižnem hotelu Kempinski Palace. Tam so si ogledali razstavljena tekmovalna dela slovenskih oglaševalcev in se udeležili predavanj. Dijaki so sodelovali v različnih nagradnih igrah, ki so bile namenjene obiskovalcem, s ciljem promocije posameznih podjetij oz. blagovnih znamk. V Sežano so se vrnili okrog 14. uri in se po kosilu udeležili predavanj in delavnic z naslovom »SPOT gre na SPLET – skrajni  čas je za digitalni marketing«. Vodila jih je ga. Mojca Prešeren, Marketing Specialist, Addiko Bank d. d. (univ. dipl. komunikologinja). Dan so zaključili s kratkimi delavnicami, v katerih so dijaki že razmišljali o tem, kakšen način oglaševanja bodo naredili za svoje projektne naloge – zapisali so BRIF-e.

V ponedeljek, 10. aprila, so se dijaki ob osmi uri zbrali na Višji strokovni šoli in nadaljevali z delom v skupinah. Vsak dijak je imel v okviru skupine svoje zadolžitve: pisanje scenarijev za oglase, izdelava FB strani, spletnih strani, Instagram računov, video in radijskih oglasov, spletnega časopisa SPOT-a … Po kosilu so se odpravili na teren, kjer so snemali, režirali in fotografirali vse potrebno za kasnejšo izdelavo oglasov. Dan so zaključili ob 18. uri.

V torek, 11. aprila, so dijaki montirali posnete materiale in tako so nastajali prvi izdelki. Poleg oglasov so izdelali spletne strani in oblikovali časopis SPOT-a. Vsaka skupina je pripravila predstavitev svojih izdelkov vsem ostalim. Utrujeni, a hkrati veseli, da so toliko naredili, so z delom zaključili ob 14. uri.

Vabljeni k ogledu izdelkov.