15. SPOT 11. do 13. april 2018

15. SPOT (Sežanski Podjetniško Oglaševalski Tabor), je za dijake 4. letnika programa ekonomski tehnik in 3. letnika gimnazije (podjetniški modul)  potekal na Višji strokovni šoli v Sežani, 11., 12., in 13. aprila 2018,  pod mentorstvom profesoric Lilijane Fabris, Mojce Železnik Buda ter Maje Prešeren.Prvi dan SPOT-a se je pričel ob 8. uri na Višji strokovni šoli. Profesorice so dijakom najprej predstavile program in jim razdelile naloge. Tema letošnjega SPOT-a je bila ”SPOT GRE NA SPLET”. 

Sledilo je predavanje profesorja Sama Oniča na temo vizualna komunikacija. Dijake je seznanil  o tipografiji, barvah, tehniki za izdelovanje oglasov ter jim predstavil številna oglasna sredstva s katerimi so si dijaki kasneje pomagali pri promociji svojih poslovnih idej in projektnih nalog. Prvi dan se je zaključil z zanimivim predavanjem univ. dipl. komunikologinje Mojce Prešeren, ki je dijake seznanila z oglaševanjem na spletu. Dijaki so na podlagi novih znanj pripravili briefe in scenarije.

Naslednji dan so se dijaki ob 9. uri odpravili v Portorož na 27. SOF (Slovenski oglaševalski tabor), ki se je odvijal v hotelu Kempinski. Tam so si ogledali vsa oglaševalska dela od neposrednega komuniciranja,digitalnega komuniciranja, tiskanih oglasov, plakatov, oblikovanja, pa vse do ambientalnega oglaševanja. Udeležili so se tudi predstavitve OGLAŠEVALSKE LETINE – Uglašeno oglaševanje ter dveh zanimivih predavanj (”Kreativnost vs. Denar” ter ”Shazam: rojen iz glasbe, narejen za vse”). Po vrnitvi na Višjo strokovno šolo je sledilo kratko predavanje Timona Ledera nato pa so dijaki sami izdelali svoj animirani film.

Vabljeni k ogledu izdelkov.